enil.no 0Vis handlevognViser handlevogn
Vi prøver å besvare alle meldinger fortløpende. Hvis du allikevel ikke får svar umiddelbart, legg gjerne igjen e-postadressen eller telefonnummeret ditt i chatten, så vil vi komme tilbake til deg så snart som mulig.
Blogg > Nytt tilbud til våre reisende

Nytt tilbud til våre reisende

15. juli 2019

Når det gjelder reisene vi tilbyr gjennom enil.no, har vi hele tiden følt at vi står i en vanskelig spagat. Reiser og opplevelser er en god ting, og reisene vi tilbyr foregår i samarbeid med seriøse aktører som har riktige verdier, og som er veldig opptatt av bl.a. bærekraft.

Men verden står ovenfor et enormt klimaproblem, og reiser til utlandet innebærer ofte flyvninger. Vi må kutte klimagassutslipp raskt, og flyreiser er en av de tingene mange av oss gjør, som bidrar med de største utslippene.

For å bøte på dette, har vi helt fra starten av tilbudt oss å dekke klimakvoter for flyreisene folk gjør i forbindelse med turene våre. Det hjelper noe, men vi ønsker å gjøre mer.

På bakgrunn av dette har vi nylig endret våre betingelser, slik at du nå får hele 15% rabatt på prisen på reisen dersom du dokumenterer at du bruker andre reisemåter enn fly til og fra destinasjonen i utlandet.

Du kan sende oss f.eks. kopi av togbilletter, dokumentasjon på bilreise e.l., og vi vil da gladelig refundere 15% av prisen du betaler til vår utenlandske samarbeidspartner for turen. Vi håper på denne måten å stimulere folk til å tenke alternativt, og å vurdere andre, mer miljøvennlige, måter å reise på.

Mange har den siste tiden oppdaget gledene ved å reise med tog nedover til Europa, og deler ivrig av sine erfaringer på internett. Mye inspirasjon og praktiske tips kan hentes i Facebook-gruppen Togferie, som på kort tid har blitt veldig populær.

Andre igjen prøver hvordan det er å kjøre elbil nedover i Europa. De deler av sine erfaringer i Facebook-grupper som Elektrisk bilferie i Europa og Norge - Kroatia med Tesla, hvor man kan få mange tips om de beste kjørerutene, hvor det lønner seg å lade osv.

Uansett hvilket transportmiddel du benytter deg av - så lenge det ikke er fly - vil vi refundere 15% av prisen du betaler til vår utenlandske samarbeidspartner. Dette vil kunne bidra til å dekke i alle fall noen av merkostnadene du kan få ved å velge et annet transportmiddel enn fly.

Dersom det blir for upraktisk for deg å reise med noe annet enn fly, gjelder fortsatt tilbudet vårt om at vi gjerne dekker klimakvoter for deg. Du kan da gå til myclimate og kjøpe klimakvoter for reisen. Deretter kan du sende oss en kopi av fakturaen, eller sertifikatet du mottar, og vi vil gladelig refundere kjøpssummen til deg.