enil.no 0Vis handlevognViser handlevogn
Vi prøver å besvare alle meldinger fortløpende. Hvis du allikevel ikke får svar umiddelbart, legg gjerne igjen e-postadressen eller telefonnummeret ditt i chatten, så vil vi komme tilbake til deg så snart som mulig.
Blogg > Om navnet på butikken

Om navnet på butikken

04. november 2018

Det virker å være ganske delte meninger om navnet på butikken. Noen sier umiddelbart at vi må se å få byttet det. Andre sier at det er genialt. Selv vet vi ikke helt, men under kan du i alle fall lese litt om hvorfor vi landet på dette navnet. 

Navnet er ikke noe du vil finne i ordboka. Det sikrer en viss originalitet. Det tenker vi er bra.

Først og fremst er navnet et domenehack på enilno, som er online baklengs. Butikken handler om produkter og ting du gjør når du ikke er online. Sånn sett kan vi late som om det er en symbolikk her, ved at både butikkens navn og innhold henspeiler på det motsatte av online.

enil.no

Vi har ingen planer om å etablere oss i utlandet. Men skulle vi gjort det, kunne vi beholdt domenenavnet som det er, da domenehacket baserer seg på et ord som brukes både på engelsk og norsk. I og med at vi ikke kommer til å etablere oss i utlandet, spiller det ingen rolle, men det er litt fint å tenke på allikevel ;-)

Uansett så tror vi ikke at navnet spiller så mye rolle. Mange av verdens sterkeste og mest kjente merkenavn må ha vært veldig rare den gangen de ble lansert. Vi tenker på dem som helt dagligdagse i dag. Vi tror navn man må bruke litt tid på å venne seg til, ofte har mer "staying power" enn de som er helt mainstream.

La oss til slutt svare på et spørsmål vi ofte får. Det er hvordan man skal uttale enil.no.
Svaret er at det uttales "enil dott n o", hvor "enil" uttales som "enig?", bare med "l" istedenfor "g".