enil.no 0Vis handlevognViser handlevogn
Vi prøver å besvare alle meldinger fortløpende. Hvis du allikevel ikke får svar umiddelbart, legg gjerne igjen e-postadressen eller telefonnummeret ditt i chatten, så vil vi komme tilbake til deg så snart som mulig.
Blogg > Kopiert av Norges største nettsted?

Kopiert av Norges største nettsted?

25. juli 2021

Man sier jo at kopiering er den høyeste form for smiger. Vi kan ikke vite helt sikkert om Norges største nettsted faktisk har latt seg inspirere av oss, eller om dette bare er et tilfelle av at "great minds think alike";-) Men dette er hva vi vet…

Vi har lagt svært mye arbeid i nettbutikkplattformen vår. Vi har utviklet den selv, og vi mener rett og slett det er den beste nettbutikkløsningen som finnes. Det er lagt mye fokus i detaljer og det å forbedre alle ulike deler av løsningen inntil de er på nivå med, eller bedre enn det beste som finnes blant andre nettbutikkløsninger.

Vi har også lekt oss med å legge til noen kreative ting som du definitivt ikke forventer å finne i en nettbutikkløsning. Den kanskje aller mest spesielle og rareste av disse tingene, er et skjult tripp-trapp-tresko spill som er tilgjengelig i nettleserens javascript-konsoll.

Dersom du ikke selv holder på med koding av nettsider, vet du kanskje ikke hva en javascript-konsoll er. Men alle nettlesere på PC eller Mac har en innebygd javascript-konsoll. Den brukes som et verktøy hvor det loggføres nyttige meldinger for de som utvikler nettsidene. Vi har aldri sett noen nettside som bruker konsollen til noe mer kreativt enn det, før vi selv startet å gjøre det.

Da vi lagde enil.no i 2018, tenkte vi det hadde vært gøy å se om vi fikk til å lage et spill i javascript-konsollen. Det gjorde vi.

Dersom du går til enil.no i f.eks Google Chrome på en PC og trykker Ctrl + Shift + J for å åpne javascript-konsollen, vil du se dette:

Dersom du skriver new game og trykker Enter i konsollen, vil du da kunne spille tripp-trapp-tresko mot datamaskinen :-)

For alt vi vet, var enil.no aller først i verden med dette! Vi har i alle fall inntil helt nylig aldri sett noe annet nettsted som har gjort noe tilsvarende.

Men nå har det kommet ett nettsted til. Dersom du går til VG.no og åpner javascript-konsollen, vil du se dette:

Legg merke til Lyst til å spille Tic Tac Toe? Skriv startTTT() i javascript-konsollen.

VG.no har tydeligvis laget sin egen versjon av tripp-trapp-tresko som du kan spille ved å skrive startTTT() og trykke Enter i konsollen.

Nå vet vi altså om to nettsider i verden som har spill i javascript-konsollen. Begge er norske, og begge har det samme spillet. Utviklerne til VG.no sier de kom på ideen for 4-5 måneder siden.

Test gjerne spillet på begge nettsidene. Dersom du vet om noen andre nettsider som har laget noe tilsvarende, så fortell oss veldig gjerne om det.

Det skjulte tripp-trapp-tresko-spillet er forøvrig langt fra den eneste skjulte funksjonaliteten på enil.no. Dersom du tester konamikoden, eller du finner riktig bokstav i logoen og trykker på den lenge nok, oppdager du muligens flere spill ;-)